Verdiep jezelf in vertaaltheorie over verschillende genres met onze dossiers

10 november 2020 - Kennisbank

Sinds kort vind je in onze Kennisbank een vijftal dossiers: verzamelingen beschouwingen over het vertalen van verhalend proza, non-fictie, poëzie, toneel en kinder- en jeugdliteratuur. Ze vormen een startpunt om jezelf verder te verdiepen in die aspecten die jouw interesse hebben.

Decoratieve foto van een rijtje boeken met daarachter boekenkasten.

De dossiers geven een indruk van wat er geschreven is door deskundigen over verschillende aspecten van het vertalen van deze genres. Via de links naar andere kennisbank-pagina's en externe bronnen kun je steeds verder lezen. De dossiers zijn samengesteld en geschreven door onze wetenschappelijk medewerker Onno Kosters.

Ga naar de Kennisbank en filter aan de rechterkant bij Type op 'Dossier'. Of ga hieronder meteen naar één van de dossiers:

Over de Kennisbank

In de Kennisbank vind je informatie op het gebied van literair vertalen: artikelen, overzichten, woordenboeken, naslagwerken, onderzoeksverslagen, veelgestelde vragen en links naar andere sites. De Kennisbank wordt steeds verder uitgebreid met nieuw materiaal. Suggesties zijn uiteraard van harte welkom bij het ELV.