Vertaalwoordenschat uitgebreid met Fins

25 mei 2021 - Algemeen

Het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) heeft de Vertaalwoordenschat uitgebreid met het talenpaar Nederlands-Fins. Naast Nederlands-Estisch, Nederlands-Nieuwgrieks en Nederlands-Portugees kunnen nu ook de vertaalwoordenboeken voor dit talenpaar online worden geraadpleegd.

De Vertaalwoordenschat is een gratis applicatie voor tweetalige woordenboeken met Nederlands als bron- of doeltaal, ontwikkeld door het Instituut voor de Nederlandse Taal. De onlangs toegevoegde woordenboeken zijn de eerste uitgebreide vertaalwoordenboeken voor het talenpaar Nederlands-Fins en zijn voor zowel de Nederlandstalige als de Finstalige gebruiker bedoeld. Ze zijn gebaseerd op de in 2012 gedrukt verschenen woordenboeken uit de reeks Prisma Groot Woordenboek van uitgeverij Unieboek Het Spectrum.

De onlineversie van het Nederlands-Fins woordenboek bevat ongeveer 34.500 trefwoorden en ongeveer 41.300 voorbeeldzinnen. Het Fins-Nederlands bevat zo'n 36.000 trefwoorden en 38.500 voorbeeldzinnen. Het is het vierde talenpaar dat aan de Vertaalwoordenschat is toegevoegd. In de toekomst wordt de applicatie uitgebreid met nog meer talen.

De Vertaalwoordenschat is ook beschikbaar als mobiele app. Klik hier voor meer informatie.

Een screenshot van de online applicatie Vertaalwoordenschat. Midden in beeld staat een zoekbalk, met links daarnaast het woordenboek Nederlands-Fins geselecteerd.