Online leeromgeving

Het online leren is een belangrijk aandachtspunt van het ELV. Naast de reguliere cursussen van het ELV worden zowel blended als volledig online cursussen aangeboden. 

In de huidige beleidsperiode wil het ELV zich meer focussen op vertalers uit het Nederlands. De doelgroep van het ELV is internationaal en veelal woonachtig in het buitenland. Om deze geografisch verspreide doelgroep efficiënt te kunnen bedienen wordt het online onderwijsaanbod van het ELV uitgebreid met zowel cursussen als zelfstudiemodules en microlearnings. Zo kunnen alle vertalers zich blijven ontwikkelen: op afstand maar ook als er in hun taalcombinatie geen cursus wordt aangeboden.

ELVi

Inmiddels heeft het ELV de overstap gemaakt naar een nieuwe online leeromgeving: ELVi. De naam staat voor ELV interactief. Het is een volledig online leeromgeving, speciaal ingericht voor online onderwijs voor literair vertalers. Het ELV wil beginnend vertalers bijstaan met het leggen van contacten, de vertalersgemeenschap versterken en vertalers stimuleren om van elkaar te leren. ELVi draagt bij aan de community-vorming bij literair vertalers.