In het Vertalersbestand vind je een overzicht van literair vertalers in en uit het Nederlands die betrokken zijn geweest bij het Expertisecentrum Literair Vertalen en/of die de Master Literair Vertalen aan de Universiteit van Leuven/Utrecht of de VertalersVakschool in Amsterdam of Antwerpen succesvol hebben afgerond.

Het Vertalersbestand is een zeer nuttig hulpmiddel voor opdrachtgevers die op zoek zijn naar een geschikte vertaler voor een bepaalde literaire vertaalopdracht. Uit de praktijk blijkt dat opdrachtgevers vertalers daadwerkelijk weten te vinden en vloeien er opdrachten uit voort. Het Vertalersbestand geeft zodoende niet alleen extra zichtbaarheid aan vertalers, maar blijkt ook een goed medium te zijn voor contactmogelijkheden tussen beide partijen. 

Voorwaarden

Als vertaler kun je een eigen pagina aanmaken in het Vertalersbestand van het ELV als je ten minste één van de volgende criteria voldoet:

  • je hebt een directe relatie tot het ELV als cursist, moderator, gementoreerde en/of mentor;
  • je bent afgestudeerd aan de Master Literair Vertalen in Leuven/Utrecht;
  • je bent afgestudeerd aan de Vertalersvakschool in Amsterdam/Antwerpen.

Als je aan ten minste één van deze voorwaarden voldoet, wil het ELV je graag de kans geven je aan te melden voor het Vertalersbestand. Stuur daarvoor je cv en een korte motivatie naar literair.vertalen@uu.nl en geef aan in of uit welke taal je vertaalt. Na goedkeuring ontvang je van het ELV de benodigde informatie en inloggegevens waarmee je direct aan de slag kunt.