Leesclubavond van Verenigde Literair Vertalers met Nicolette Hoekmeijer

Datum: 03 februari 2023

Op vrijdagavond 3 februari organiseren de Verenigde Literair Vertalers (VLV) in De Groene Waterman in Antwerpen een leesclubavond over 'Recitatief' van Toni Morrison. Nicolette Hoekmeijer vertaalde het boek in het Nederlands en zal vertellen over het vertaalproces.

Op vrijdagavond 3 februari organiseren de Verenigde Literair Vertalers een leesclubavond in boekhandel de Groene Waterman in Antwerpen. Nicolette Hoekmeijer is te gast en zal vertellen over het vertaalproces en de uitdagingen waar ze voor kwam te staan bij de vertaling van het enige korte verhaal van Toni Morrison, 'Recitatief'. Na Nicolettes inleiding volgt een groepsgesprek. Deelnemers wordt gevraagd het boek vooraf te lezen, het liefst natuurlijk de vertaling, en (minimaal) twee vragen voor te bereiden. Deelname is gratis voor leden en voor mensen die ter plekke lid worden. Niet-leden betalen 10 euro.

Globaal programma

19:00 uur ontvangst

19:30 uur inleiding door Nicolette

20:00-21:00 uur groepsgesprek

21:00 uur napraten in een café in de buurt

Locatie: De Groene Waterman, Wolstraat 7 Antwerpen

Geef je op via: verenigdeliterairvertalers@gmail.com. 

Over de Verenigde Literair Vertalers

De Verenigde Literair Vertalers (VLV) is een nieuwe vereniging die ontstaan is uit de samenvoeging van de Alumnivereniging van de Vertalersvakschool en de Vereniging van Nieuwe Vertalers. De VLV moedigt haar leden aan om elkaar te leren kennen, kennis uit te wisselen en een solidair front te vormen. Een lidmaatschap bij de VLV biedt de mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten op symposia, borrels en andere activiteiten of door bijvoorbeeld samen een werkgroep op te zetten. Wie hun vertaalvaardigheden wil aanscherpen kan deelnemen aan één van de werkplaatsen. Kijk voor meer informatie op verenigdeliterairvertalers.com