Vertaalworkshop - Kundera, de ondraaglijke lichtheid van het zijn (FR-NL)

Van 17 oktober 2023 – tot 19 oktober 2023

Literair vertaler Martin de Haan organiseert van 17-19 oktober 2023 een vertaalworkshop Frans-Nederlands, met aandacht voor het werk van Milan Kundera. Voor meer informatie, lees verder.

Milan Kundera (1929-2023) zal voor altijd de schrijver zijn van dat ene boek: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan, zoals de Nederlandse titel luidt. Hij schreef het in het Tsjechisch, maar werkte samen met François Kérel aan de Franse vertaling en beschouwde de definitieve versie daarvan als een tweede origineel.
 

Als vertaler van Kundera's latere, Franstalige werk is Martin de Haan erg benieuwd wat dat tweede origineel in Nederlandse vertaling kan opleveren. In zijn reeks workshops in Autun (Bourgogne) organiseert hij van 17 t/m 19 oktober a.s. daarom een vertaalworkshop Frans-Nederlands.

De workshop genaamd 'Kundera, de ondraaglijke lichtheid van het zijn' staat open voor iedereen met literaire belangstelling en goede leesvaardigheid Frans. Drie dagen discussiëren op niveau, inclusief lekkere warme lunch (met wijntje, het is tenslotte de Bourgogne). Kosten: €395. Voor meer informatie over de workshops, zie www.tovertaal.nl/cursus/.