Found in translation - Passa Porta

24 januari 2019

Met regelmaat organiseert internationaal literatuurhuis Passa Porta te Brussel vertaalworkshops in de reeks Found in translation. Onder begeleiding van specialisten vertalen de deelnemers korte fragmenten uit teksten van Belgische of buitenlandse auteurs die bij Passa Porta te gast zijn.

Tijdens de vertaalworkshops Found in Translation kun je proeven van de kunst van het vertalen. De ene keer in het bijv. Frans of Engels, de andere keer in het Nederlands. Professionele voorkennis is geen vereiste, veel gevoel voor literatuur en behoorlijke taalkennis komt natuurlijk goed van pas.

Als voorbereiding op de workshop maak je thuis eerst een vertaling van de door de auteur gekozen passage. Tijdens de workshop in Passa Porta worden de beste vertalingen naast elkaar gelegd en onder het geoefende oog van een professionele vertaler besproken. Ook de auteur is meestal aanwezig, dus dan kun je bij hem of haar terecht met al je vragen. Na de laatste correcties worden de twee beste vertalingen op de website van Passa Porta geplaatst zodat een breed publiek ze kan lezen.

De eerst volgende workshop vindt plaats op 19 februari. Kijk voor een overzicht van de komende workshops Found in translation op de website van Passa Porta: www.passaporta.be/nl/series/found-in-translation