Zomercursus Literair Vertalen 2016 van start

24 augustus 2016 - Verslagen

Afgelopen maandag zijn in Antwerpen vertalers uit het Arabisch en uit het Frans gestart met de Zomercursus Literair Vertalen van het ELV.

's Ochtends werden de studenten welkom geheten door Hendrik Kockaert, campusdecaan van de Faculteit Letteren van Campus Sint-Andries te Antwerpen.

Hierna volgde een college van Philiep Bossier, hoogleraar Italiaanse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en lid van het Wetenschappelijk Comité van het ELV, met als doel de cursisten een bekend te maken met Vertaalwetenschap. Na een lunch in de Studentenrefter werd de dag afgesloten met de eerste vertaalateliers, geleid door literair vertaalster Mireille Cohendy (Nederlands-Frans) en Abied Alsulaiman (Nederlands-Arabisch), universitair docent aan de KU Leuven.

Na afloop van de eerste dag was er onder een heerlijke maaltijd bij het Marokkaanse restaurant Fez de kans voor de cursisten om elkaar beter te leren kennen en onder minder formele omstandigheden te spreken met hun moderatoren.

De rest van de week zullen de cursisten per doeltaal werken aan een collectieve vertaling, zullen zij colleges volgens over de Nederlandstalige literatuur, het vertalen van stijl en krijgen zij praktische tips mee van mensen uit het vak. De week zal op vrijdag worden afgesloten met een presentatie van beide collectieve vertalingen.

Zomercursus
Zomercursus
Zomercursus
Zomercursus