7e editie Nationaal Vertaalcongres

14 februari 2017 - Evenementen

Op vrijdag 2 juni organiseert Teamwork het Nationaal Vertaalcongres 2017 in samenwerking met ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen. 

Het centrale thema van de 7e editie van het Nationaal Vertaalcongres luidt 'Hoe meet je de kwaliteit van een vertaling?'Vanuit verschillende invalshoeken wordt naar vertaal- en tekstkwaliteit gekeken, met onder andere een overzicht van de belangrijkste meetinstrumenten en de resultaten van een heel verrassend wetenschappelijk onderzoek naar de kenmerken van literaire teksten. Verder speelt het perspectief van de klant een cruciale rol tijdens de dag. 

Vraagstukken als 'Welke normen, methoden, richtlijnen, matrices, dashboards en dergelijke bestaan er voor het meten van vertaalkwaliteit? En zijn deze instrumenten effectief?'; 'Hoe meet de grootste vertaalafdeling van Europa, die van de Europese Commissie, de kwaliteit van zowel interne als externe vertalingen?'; 'Hoe kijkt een wereldberoemd museum als het Van Goghmuseum in Amsterdam naar de kwaliteit van de eigen vertalingen?'; 'Hoe beoordelen televisiekijkers de kwaliteit van vertaalde ondertiteling?' en 'Wat voor manieren hanteert het Nederlands Letterenfonds om de kwaliteit van literaire vertalingen te meten?' zullen aan bod komen. Tijdens de 7e editie wordt ook aandacht geschonken aan het literair vertalen. 

Met o.a. Marco Anink, Jeroen Aspeslagh, Ron van BroekhovenKarina van Dalen-OskamHarm DamsmaJolein van KregtenHanneke MarttinNiek MiedemaSharon O'BrienErik van der Spek en Dorine Wiersma.

 

Wanneer: vrijdag 2 juni 2017
Waar: Regardz Eenhoorn Amersfoort
Inschrijven kan hier.