Anna Karenina Voorleesmarathon

09 juli 2018 - Evenementen

Op zaterdag 15 september 2018 start de Anna Karenina Marathon in het kader van het gloednieuwe International Literature Festival Utrecht (ILFU) dat op dezelfde dag begint. Tijdens deze marathon wordt de wereldklassieker Anna Karenina voorgelezen in zo veel mogelijk talen door 1000 vrouwen op station Utrecht Centraal.

Met het spotlicht op een van de belangrijkste vrouwelijke hoofdpersonen uit de wereldliteratuur worden vrouwen, vriendinnen, collega's, zussen en Anna's uitgenodigd om aan te haken bij de marathon en mee te lezen; alle vrouwen kunnen meedoen.

Voor deze voorleesmarathon werkt het Literatuurhuis samen met UN Women en wordt met dit evenement aandacht gevraagd voor UNESCO's Global Goal 5: gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Voor instellingen is er de mogelijkheid om een of meerdere blok(ken) van een half uur te vullen (een half uur biedt plaats aan 5 à 6 vrouwen). Op deze manier kan hun bijdrage op een waardige manier worden gepromoot en de wereld in worden gestuurd. Daarnaast kan men zich ook individueel aanmelden.

De marathon vindt plaats van zaterdag 15 september tot en met woensdag 26 september, elke dag van 11:00 tot 18:00 uur. Om een groep (min. 5 vrouwen) aan te melden, kunt u een mail sturen naar annakarenina@ilfu.nl. Per individu kan dit direct via de website www.ilfu.nl/anna-karenina-marathon

Kijk voor meer informatie over Anna Karenina en de marathon op https://www.ilfu.nl/duizend-vrouwen-gezocht-voor-voorleesmarathon-anna-karenina/