Bekijk de twaalfde aflevering van Letteren Live met o.a. Rokus Hofstede

06 mei 2021 - Algemeen

In de twaalfde aflevering van Letteren Live praat Marjolijn de Cocq met Rokus Hofstede, winnaar van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2021, over de kunst en het geluk van het vertalen. In het bijzonder spreken zij over zijn vertalingen De jaren van Annie Ernaux, en Mijn zelfmoord en Het vrolijke pessimisme van Henri Roorda van Eysinga.

Verder leest Mensje van Keulen voor uit Ik moet u echt iets zeggen, de verhalenbundel die bekroond werd met de J.M.A. Biesheuvelprijs, de prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel van 2020. Dieuwertje Mertens praat met Simone Atangana Bekono over haar debuutroman Confrontaties, die op de shortlist staat van de Libris Literatuurprijs.

Letteren Live is een literaire talkshow van Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds. Het programma wordt gepresenteerd door Marjolijn de Cocq en een wisselende ‘interviewer van dienst’. In elke editie staan twee nieuwe boeken, twee gesprekken met een schrijver of vertaler centraal. Daarnaast is er een column of een voordracht. De video's mogen vrijelijk gedeeld worden door boekhandels, uitgevers en anderen die literatuur graag onder de aandacht brengen.