CELA op Wintertuinfestival

07 november 2018 - Evenementen

Tijdens het Wintertuinfestival presenteren Lotte Lentes (23/11) en Abdelkader Benali (24/11) de aanstormende schrijvers en vertalers van het Europese talentontwikkelingsproject Connecting Emerging Literary Artists.

Na optredens in Spanje en Italië strijkt de Europese festivaltour van het Europese talentontwikkelingsproject Connecting Emerging Literary Artists (CELA) neer in Nederland met een niet eerder vertoond format. Schrijvers en vertalers staan samen op het podium, dragen zij aan zij voor en gaan met elkaar in gesprek.

Op vrijdag 23 november presenteert Lotte Lentes tijdens een nieuwe editie van 'de Avond van de Grote Beloftes' Europese talenten Carmien Michels (België) en vertaler Cătălina Oșlobanu (Roemenië), Rebekka de Wit (België) en vertaler Guillermo Briz (Spanje), Anna Kalimar (Roemenië) en vertaler Jan Willem Bos (Nederland). Kijk hier voor meer informatie over dit programmaonderdeel.

Mariana Torres (Spanje) en vertaler Heleen Oomen (Nederland), Andrei Crăciun (Roemenië) en Jan Willem Bos (Nederland), Valério Romão (Portugal) en Anne Lopes Michielsen (Nederland), en Maurizio Amendola (Italië) en Lies Lavrijsen (België) gaan op zaterdag 24 november met Abdelkader Benali in gesprek en presenteren zichzelf en hun werk op het podium in een bijzondere opstelling. Kijk hier voor meer informatie over de zaterdagavond.

De schrijvers en vertalers onthullen het lief en leed van hetzelfde verhaal in een andere taal vertellen. Neem plaats in hun home away from home en laat je verrassen. Beide avonden betreft een Engelstalig programma.

CELA is een initiatief van Wintertuin in samenwerking met Booktailors (Portugal), Escuela de Escritores (Spanje), Pisa Book Festival (Italië), Vlaams-Nederlands huis deBuren en Passa Porta (België). CELA wordt medegefinancierd door Creative Europe van de Europese Unie en door het Nederlands Letterenfonds. Kijk voor meer informatie op www.cela-europe.com.