The Chronicles 2019

22 oktober 2019 - Evenementen

Vijf auteurs uit verschillende windstreken bloggen recht uit het hart tijdens het festival Crossing Border dat van dinsdag 29 oktober tot zondag 3 november plaatsvindt in Den Haag. In een haast gekmakende race tegen de klok vertalen de beginnende vertalers de blogs zodat wij, het publiek, mee kunnen lezen. Dit culmineert in een funky liveshow waar de deelnemers worden uitgehoord over hun schrijf- en vertaalwerk en hun nauwe samenwerking.

Op zaterdagavond 2 november zal illustrator en schrijver Jelko Arts in gesprek gaan met de deelnemende auteurs Simone Atangana Bekono, Jazmina Barrera, Asha Karami, Mazen Maarouf en Caroline Albertine Minor en hun vertalers Emma Rault, Alyssia Sebes, Noëlle Michel, Arjwan al Fayle en Michal van Zelm in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. The Chronicles is een jaarlijkse festival-residency-project voor jonge getalenteerde auteurs en jonge vertalers tijdens Crossing Border.

De vertalers van The Chronicles krijgen ruim de aandacht bij tijdens het festival en volgen niet alleen een masterclass – verzorgd door het Nederlands Letterenfonds – ook zullen zij in het Vertalershuis een weeklange post-festival leerervaring aangeboden krijgen met De Vertalersfabriek. Bij The Chronicles draait alles om talentontwikkeling, daarom wordt deze jonge talenten aan het begin van hun carrière een inkijkje in de literaire wereld aangeboden (inclusief haar eigenaardigheden).

 

Auteurs:   –   Vertalers:

Simone Atangana Bekono – Emma Rault (Nederlands>Engels)

Jazmina Barrera – Alyssia Sebes (Spaans>Nederlands)

Asha Karami – Noëlle Michel (Nederlands>Frans)

Mazen Maarouf – Arjwan al Fayle (Arabisch>Nederlands)

Caroline Albertine Minor – Michal van Zelm (Deens>Nederlands)

 

Kijk voor meer informatie op de website van Crossing Border of The Chronicles.