The Chronicles Live (2021)

01 november 2021 - Evenementen

De vertalers en auteurs die meedoen aan The Chronicles zijn dit jaar weer live te bewonderen op het literatuurfestival Crossing Border. Op zaterdag 6 november om 22:00 uur vindt The Chronicles Live plaats. Aan deze editie nemen twaalf jonge vertalers en auteurs deel.

The Chronicles is een talentontwikkelingsprogramma tijdens Crossing Border voor jonge schrijvers en vertalers. Dagelijks worden de festivalverhalen van de auteurs 'live' vertaald en op zaterdag 6 november om 22:00 uur treden de deelnemende auteurs en vertalers op in het Korzo Theater in Den Haag.

De auteurs zijn Olivia Wenzel, Natasha Brown, Marta Barone, Tobi Lakmaker, Jens Meijen en Pajtim Statovci. Hun werk wordt vertaald door Peter Huijzer, Nevorice Matheu, Sander Grasman, Katja Vekshina, Lotte Hammond en Evelien Waegemans.

Het programma is gekoppeld aan een masterclass literair vertalen, ondersteund door het Nederlands Letterenfonds en het Vertalershuis en met de Master Literair vertalen van de Universiteit Utrecht als partner. Kaartjes zijn verkrijgbaar op de website van Crossing Border

Het logo van The Chronicles met daaronder de tekst: 'Platform for young authors and translators.'