Cursusaanbod 2024 bekend

11 april 2024 - Onderwijs

In 2024 biedt het ELV maar liefst drie cursussen aan. Deze online cursussen zijn dit jaar gefocust op Nederlands – Frans en Nederlands – Italiaans, beide bedoeld voor beginnende literair vertalers. Daarnaast organiseert het ELV op locatie in Utrecht een intensieve tweedaagse cursus voor medior vertalers Engels – Nederlands. Lees verder voor meer details.

Het gehele aanbod:

  • Een online cursus Nederlands – Frans voor beginnende vertalers met Frans als doeltaal. Deze cursus duurt ongeveer 7 weken en zal volledig online plaatsvinden. De besproken genres zijn: fictie, non-fictie en toneel.
  • Een online cursus Nederlands-  Italiaans voor beginnende vertalers met Italiaans als doeltaal. Deze cursus duurt ongeveer 7 weken en zal volledig online plaatsvinden. De besproken genres zijn: fictie, non-fictie en toneel.
  • Een intensieve tweedaagse cursus Engels – Nederlands voor (medior) literair vertalers met minimaal 1 en maximaal 5 gepubliceerde vertalingen. De tweedaagse cursus zal op 29 en 30 augustus plaatsvinden. We komen fysiek bij elkaar, in een ruimte van de Universiteit Utrecht. De intensieve cursus bestaat uit twee vertaalateliers in kansrijke genres (non-fictie en YA) en een workshop over zichtbaarheid. Voor deze cursus zijn maximaal 12 plekken beschikbaar.

Tijdens een online cursus volg je een op maat gemaakt lesprogramma in een speciaal ingerichte leeromgeving, met o.a. vertaalateliers en weblectures. Elke week werk je aan vertalingen van verschillende auteurs in diverse genres. Een unieke en gewilde ervaring tijdens je carrière als literair vertaler.

Per cursus zijn er verschillende voorwaarden en aanmeldingseisen van toepassing. In de cursusaankondigingen, die in de loop van de week zullen worden gepubliceerd, vind je daarover alle details. Wat we in ieder geval altijd vragen is motivatie om te leren en voldoende tijd om opdrachten, vertalingen en leeswerk te voltooien. De vereiste tijdsinvestering wordt ook in de cursusaankondiging vermeld.

Save the date(s) en houd de website dus goed in de gaten om binnenkort meer te weten te komen over voorwaarden en aanmelding.