De Vertalersgelukstournee 2023

22 mei 2023 - Evenementen

In het kader van de Europese Literatuurprijs 2023 trekken verschillende genomineerde vertalers door het hele land om in boekhandels met lezers en literatuurliefhebbers over de door hen vertaalde romans in gesprek te gaan. Ze vertellen over de keuzes die ze maken tijdens het vertalen, de vertaaldilemma’s waar ze voor komen te staan en het contact met de oorspronkelijke auteur. Bijzijn? Lees verder voor het tourschema.

Dinsdag 27 juni van 19u30 tot 21u30 in Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen.

Vertalers: Eline Jongsma over Zelfs als alles eindigt van Jens Liljestrand • Annemarie Vlaming over Dunkelblum zwijgt van Eva Menasse.

Donderdag 29 juni van 20u tot 21u30 in  Boekhandel Van Pampus in Amsterdam.

Vertalers: Jelle Noorman over De diepst verborgen herinnering van de mens van Mohamed Mbougar Sarr • Gertrud Maes over Kijk ons dansen van Leïla Slimani.Donderdag 12 oktober van 20u tot 21u30 in Boekhandel Lovink in Lochem.

Vertalers: Niek Miedema & Harm Damsma over Pleegkind van Claire Keegan • Nadia Ramer over Perfecte dagen van Jacobo Bergareche.

Zondag 15 oktober van 15u tot 16u30 in De Toren van Bemmel in Bemmel. 

Vertalers: Manon Smits & Hilda Schraa over Sneeuw, hond, voet van Claudio Morandini  • Katelijne De Vuyst over Het einde van de bijen van Caroline Lamarche.Voor meer informatie, zie ook de website van de Europese Literatuurprijs.