Deadline aanvraag ontwikkelingstraject nadert

06 juni 2023 - Individuele begeleiding

Jaarlijks biedt het ELV ontwikkelingstrajecten aan voor beginnende vertalers die onder begeleiding van een ervaren collega zich verder willen ontwikkelen. Beoogd doel: een publicatie en meer aansluiting tot de uitgeversmarkt. Aanvragen voor de eerstvolgende ronde kunnen worden ingediend tot en met 1 oktober 2023 (dit was voorheen 1 september). 

Heb jij de stap nog niet gemaakt om een opdracht te verwerven (met een modelcontract), of ben jij in het verwervingsproces maar kom je er nog niet helemaal uit? Dan is een ontwikkelingstraject misschien iets voor jou. Met een ontwikkelingstraject vergroot je je kansen en toegang tot de uitgeversmarkt.

Vertalers werken tijdens een ontwikkelingstraject onder begeleiding van een mentor, een ervaren vertaler, aan de vertaling van een zelfgekozen tekst, met als beoogd resultaat een publicatie in een literair tijdschrift of publicatie van het gekozen boek. Het ontwikkelingstraject bestaat uit maximaal 25 uur begeleiding. Het ELV voorziet het honorarium van de begeleider. Voor meer info en aanmelding zie deze pagina.

Heb je nog verdere vragen of wil je even sparren om te zien of een ontwikkelingstraject iets voor jou is, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.