Deadline aanvragen ontwikkelingstraject - 1 maart 2024

18 januari 2024

Het ELV biedt samen met het Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen ontwikkelingstrajecten aan. Deze ontwikkelingstrajecten zijn bedoeld voor getalenteerde beginnende vertalers die net de stap nog moeten maken naar het verwerven van opdrachten. Lees verder om te zien of het iets voor jou is.

Vertalers werken tijdens een ontwikkelingstraject onder begeleiding van een mentor, een ervaren vertaler, aan de vertaling van een zelfgekozen tekst, met als beoogd resultaat een publicatie in een literair tijdschrift of publicatie van het gekozen boek. Daarnaast werk je aan professionalisering om je verder klaar te stomen voor een carrière als literair vertaler. Het ontwikkelingstraject bestaat uit maximaal 25 uur begeleiding. Het ELV voorziet het honorarium van de begeleider. Aanvragen voor de eerstvolgende ronde kunnen worden ingediend tot en met 1 maart 2024.

Meer info over het aanmeldproces vind je hier.

Al bekend met de spelregels en weet je zeker dat het ontwikkelingstraject iets voor jou is? Direct een aanvraag indienen kan via dit formulier.