Een avond over Maggie Nelsons 'Bluets' met vertaler Nicolette Hoekmeijer

06 september 2021 - Evenementen

Aanstaande dinsdag 21 september om 20:00 uur organiseren de Boekholt Boekhandels een avond over Bluets van Maggie Nelson. Nicolette Hoekmeijer vertelt over haar aanpak bij deze vertaling. Geïnteresseerden kunnen zich nu opgeven.

In Bluets, een bespiegeling op de kleur blauw, creëert Maggie Nelson een samenspel tussen het fysieke en het mentale. Dat vermengt ze met intelligentie, seks, intertekstualiteit, humor en poëtische observaties. Op dinsdag 21 september om 20:00 uur vertelt Nicolette Hoekmeijer hoe ze de vertaling van dit raadselachtige boek heeft aangepakt: 'Waar wikte en woog ze, waar was een alternatief nodig, maakte het uit dat "feeling blue" in het Engels een uitdrukking is, hoe ging ze om met het ritme,' aldus de website van Boekholt Boekhandels.

Aanmelden

Toegang voor dit evenement is gratis, maar aanmelden is verplicht. Indien mogelijk vindt het plaats in Pantheon Boekhandel op de Sint Antoniebreestraat 34 te Amsterdam. Als dit vanwege de coronamaatregelen niet gaat, wordt het evenement online gehouden. Voor meer informatie en om je op te geven klik je hier.

Omslag van de Nederlandse vertaling van Bluets. Blauwe, horizontale strepen in aquarel tegen een zwarte achtergrond. In lichtblauwe en witte letters de naam van de auteur, het boek, uitgeverij Atlas Contact en verticaal de tekst 'Bespiegelingen in blauw'.