Meld je aan voor de symposiumdag van de Literaire Vertaaldagen

07 november 2019 - Evenementen

De eenentwintigste Literaire Vertaaldagen worden gehouden op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019 in Amsterdam. Thema is dit jaar ‘Vertalen en muziek - het dienen van twee muzen’. De inschrijving voor de workshopdag is inmiddels gesloten, aanmelden voor de symposiumdag op vrijdag kan nog tot en met 8 december (zolang er plaats is) via het Vertalershuis Amsterdam.

Dit jaar zal op de symposiumdag (vrijdag 13 december) aandacht worden besteed aan het vertalen en ten gehore brengen van liedteksten in diverse genres, het recht doen in vertaling aan de muzikaliteit van poëzie en prozateksten en de link tussen taal en muziek in het algemeen. Ook zal aandacht worden besteed aan het vertolken van muziek in gebarentaal. Sprekers zijn hispanist, literair vertaler en muziekrecensent Maarten Steenmeijer, veelzijdig proza- en poëzievertaler David Colmer, literair vertaler, pianist en musicalorkestleider Lodewijk Busscher, Jacques Brel-vertalers Geert Van Istendael en Koen Stassijns, literair vertaalster en operazangeres Lette Vos, germaniste en Thomas Bernhard-specialiste Barbara Mariacher en gebarentolk Mirjam Stolk, bekend van het Eurovisie Songfestival 2019.

Het volledige programma is te vinden op de website van het Vertalershuis, dat de praktische organisatie verzorgt.

Aanmelden

U kunt zich tot en met 8 december en zolang er plaats is aanmelden voor deelname aan de symposiumdag via het digitale inschrijfformulier. Het inschrijfgeld voor de symposiumdag kunt u overmaken zodra uw aanmelding is bevestigd. Het betreffende bankrekeningnummer vindt u in de bevestiging. Bij eventuele annulering zal uw inschrijfgeld voor de symposiumdag na 1 december niet meer worden gerestitueerd.

De Literaire Vertaaldagen worden financieel mogelijk gemaakt door het Lira Fonds, het Vertalershuis Amsterdam/Nederlands LetterenfondsLiteratuur Vlaanderen, het Expertisecentrum Literair Vertalen en de Auteursbond. De praktische organisatie is in handen van het Vertalershuis Amsterdam.