Meldpunten voor vertalers

02 april 2020 - Algemeen

Vanwege de coronacrisis ondervinden vertalers mogelijk gevolgen voor hun inkomen. Bij de meldpunten van de Auteursbond voor Nederland en State of the Arts voor Vlaanderen kun je je verhaal doen. 

Nederland

De Auteursbond heeft een meldpunt geopend. De Nederlandse belangenvereniging voor schrijvers en vertalers vindt dat het kabinet passende steunmaatregelen moet nemen voor zelfstandigen in de creatieve en culturele sector die door de uitbraak van het coronavirus worden getroffen. Vertalers van wie de beroepspraktijk geraakt wordt kunnen zich hier melden (voor niet-leden: kies bij sectie 'geen lid van de Auteursbond').

Vlaanderen

De Vlaamse Auteursvereniging heeft een nieuwsbrief opgesteld waarin de noodmaatregelen van de Federale en Vlaamse Overheden onderzocht worden op toepasbaarheid voor auteurs, illustratoren en vertalers. State of the Arts (SOTA) monitort daarnaast de situatie van auteurs, dus ook van vertalers. Via dit meldpunt wil SOTA zoveel mogelijk getuigenissen verzamelen om hun oproep tot steun van de verschillende Belgische regeringen kracht bij te zetten.