Nederlandse editie 'Five Dials'

30 januari 2017

Op 1 februari presenteert het literaire tijdschrift Five Dials een editie die volledig is gewijd aan de Nederlandse literatuur. Gastredacteur Philip Huff introduceert in dit nummer jonge Nederlandse auteurs bij de Engelse lezer.

Five Dials is een tijdschrift dat wordt gepubliceerd door Hamish Hamilton, imprint van Penguin Books. In de loop van 40 nummers heeft het tijdschrijft fictie en literaire non-fictie gebracht van zowel aankomend als gevestigd talent. Van Zadie Smith, Hari Kunzru, W.G. Sebald en Noam Chomsky tot Geoff Dyer, Ali Smith, Robert Macfarlane en Jonas Hassen Khemiri. Ook publiceerde het blad enkele specials over steden als Montreal, Parijs, Cork, Brooklyn, Berlijn en Sydney.

De 41ste ‘Dutch edition’ brengt werk van Lynn Berger, Hanna Bervoets, Thijs de Boer, Thomas Heerma van Voss, Philip Huff, Ester Naomi Perquin, Nina Polak, Mustafa Stitou, Maartje Wortel and Niña Weijers, met kunstzinnige bijdragen van Iris Le Rütte en Studio Joost. Jonathan Reeder, Erica Moore, Liz Waters, David Colmer, Vivien D. Glass, Alice Tetley-Paul, Sarah Welling en Michele Hutchison tekenden voor de vertalingen.

De Nederlandse editie van Five Dials is het resultaat van de beurs die Philip Huff ontving binnen Wanderlust, het internationale talentontwikkelingsprogramma voor schrijvers, programmamakers en redacteuren van het Nederlands Letterenfonds. Hij trad – mede op uitnodiging van hoofdredacteur Craig Taylor – op als gastredacteur bij Five Dials. Hij selecteerde verhalen, essays en poëzie van jonge Nederlandse schrijvers en gaf enkelen opdracht voor nieuw werk. Ook de vertalingen werden ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

De presentatie van de ‘Dutch edition’ van Five Dials zal op woensdag 1 februari plaatsvinden in The Black Heart in Camden, Londen. De deuren zijn geopend vanaf 19:00. De editie kan nu ook gedownload worden via deze link.

 

Bron: Nederlands Letterenfonds (30-01-2017).