Online Voorjaarscursus start in nieuwe leeromgeving ELVi

30 april 2018 - ELV Nieuws

Vandaag start de Online Voorjaarscursus Literair Vertalen 2018 voor vertalers uit het Nederlands in het Spaans, specifiek gericht op Latijns-Amerika. Deze Voorjaarscursus wordt geheel in ELVi georganiseerd, de nieuwe online leeromgeving van het ELV.

ELVi

Het online leren is een belangrijk aandachtspunt van het ELV. Naast de reguliere cursussen van het ELV worden zowel blended als volledig online cursussen aangeboden. 

De doelgroep van het ELV is internationaal en veelal woonachtig in het buitenland. Om deze geografisch verspreide doelgroep efficiënt te kunnen bedienen wordt het online onderwijsaanbod van het ELV uitgebreid met zowel cursussen als zelfstudiemodules en microlearnings. Zo kunnen alle vertalers zich blijven ontwikkelen: op afstand maar ook als er in hun taalcombinatie geen cursus wordt aangeboden. ELVi is een volledig online leeromgeving, speciaal ingericht voor online onderwijs voor literair vertalers en staat daarom voor ELV interactief.

Het ELV wil (beginnend) vertalers bijstaan met het leggen van contacten, de vertalersgemeenschap versterken en vertalers stimuleren om van elkaar te leren. In 2017 zijn de eerste stappen gezet en in april 2018 start de eerste online cursus in ELVi, waarbij vijf vertalers samen met moderator Diego Puls en co-moderator Lisa Thunnissen aan de slag gaan in de vernieuwde leeromgeving. In de loop van de huidige beleidsperiode zal ELVi stap voor stap worden uitgebreid en opengesteld.