Open oproep: Vice versa-vertaalworkshop Italiaans

02 mei 2023 - Algemeen

Het Nederlands Letterenfonds organiseert een vice versa-vertaalworkshop Italiaans voor vertalers die zich verder willen ontwikkelen in het vertalen van kinder- en jeugdliteratuur. Belangstellenden vinden op de website van het Nederlands Letterenfonds meer informatie over de workshop en de selectieprocedure. Aanmelden kan tot 8 mei.

In het kader van FuturoPresente, de campagne die hedendaagse Nederlandse jeugdkunsten dit jaar in Italië in de spotlights zet, zal het Nederlands Letterenfonds najaar 2023 een vice versa-vertaalworkshop Italiaans organiseren. De vice versa-vertaalworkshop Italiaans is bedoeld voor (beginnende en mid-career) literair vertalers die een (ver)taalopleiding hebben afgerond en al aantoonbare stappen hebben gezet om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van literair vertalen. Hiervoor wordt gekeken naar gevolgde cursussen, eventuele mentoraten/ontwikkelingstrajecten en vertaalervaring.

De workshop duurt twee dagen en wordt waarschijnlijk georganiseerd in de eerste week van oktober, in Milaan. (Deze datum is nog onder voorbehoud!) Het aantal plaatsen is beperkt: per vertaalrichting (Nederlands-Italiaans of Italiaans-Nederlands) kunnen maximaal vijf kandidaten worden geselecteerd. Verblijf en reiskosten voor de deelnemers worden verzorgd door het Letterenfonds.

Voor aanmelding en selectieprocedure, lees meer op de website van het Nederlands Letterenfonds.