Passa Porta-leesclub rond De jaren met Rokus Hofstede

06 augustus 2021 - Evenementen

Op 27 augustus organiseert Passa Porta in samenwerking met de Brusselse bibliotheken een leesclub rond De jaren van Annie Ernaux. Samen met Rokus Hofstede, de vertaler van de roman, bespreekt de leesclub deze ‘collectieve autobiografie van onze tijd’. 

Decoratieve illustratie van verschillende figuren die een boek lezen.

De jaren is een collectieve autobiografie van onze tijd. Het vertelt het verhaal over de periode 1941-2006 door de lens van het geheugen, van tegenwoordige en herinnerde indrukken, culturele gewoonten, taal, foto’s, boeken, liedjes, radio, televisie, reclame en krantenkoppen.

Rokus Hofstede begeleidt deze leesclub. Als vertaler van De jaren is hij de aangewezen persoon om de lezers door de roman te gidsen. Hofstede is een groot pleitbezorger van de Franse letteren in onze contreien, met eerdere vertalingen van o.a. Marcel Proust, Pierre Michon en Charles Baudelaire. In 2021 werd hij bekroond met de Martinus Nijhoff Vertaalprijs.

De leesclub vindt plaats in literatuurhuis Passa Porta. Meer informatie en tickets vind je op de site van de organisatie.

Over Passa Porta

Internationaal literatuurhuis Passa Porta is een meertalige ontmoetingsplek. Lezers komen er samen met schrijvers uit binnen- en buitenland. Auteurs en vertalers krijgen er een podium of een werkplek. Elke twee jaar viert het Passa Porta Festival Brussel als literatuurstad met honderd schrijvers en kunstenaars.