Terugkijken: eerste editie Letteren Live met o.a. Barbara de Lange

04 november 2019 - ELV Nieuws

Letteren Live is een nieuwe literaire talkshow van Het Parool, het Nederlandse Letterenfonds en Spui25. In de eerste editie ontvingen presentatoren Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen onder andere vertaler Barbara de Lange. De talkshow is nu online terug te zien.

In de eerste editie vertelde Rob van Essen over Visser, een van zijn eerdere romans die nu opnieuw is uitgebracht. Ook te gast: vertaler Barbara de Lange over Nacht en dag, haar nieuwste Virginia Woolf-vertaling. Toneelschrijfster en cabaretière Stacey Esajas speelde een fragment uit haar one-woman show Soep! en stadsdichter en spoken word artiest Gershwin Bonevacia vertelde over poëzie en jongeren.  

De volgende editie

De tweede editie van Letteren Live vindt plaats op donderdag 14 november om 17.00 uur aanstaande. Met Kees van Beijnum gaan we in gesprek over zijn nieuwe boek 23 seconden. Bregje Hofstede vertelt in een column over haar ervaringen in een schrijversresidentie in Norwich. Met Aai Prins, winnaar van de Letterenfonds Vertaalprijs, spreken we over haar vertalingen uit het Russisch. Aanmelden om de talkshow bij te wonen kan hier