Universiteit Antwerpen organiseert Patrick Modiano-avond met vertaler Marthe Elzinga

11 november 2021 - Evenementen

De Universiteit Antwerpen organiseert aanstaande 6 december om 19:00 uur een culturele avond over schrijver Patrick Modiano, genaamd 'Patrick Modiano. Van Antwerpen naar Parijs… en terug'. Het evenement vindt live plaats in Antwerpen. Op het programma staat onder andere een gesprek met Modiano's vaste vertaler Marthe Elzinga. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden.

Op 6 december wordt op de Universiteit Antwerpen de Franse schrijver en Nobelprijswinnaar Patrick Modiano in de kijker gezet. Op het programma staan: een gesprek met vertaler Marthe Elzinga naar aanleiding van het recent verschenen Chevreuse, een kennismaking met onderzoek van de Universiteit Antwerpen naar de Antwerpse roots van de Nobelprijswinnaar, live muziek met chansons geschreven door Modiano en een afsluitende receptie.

De Universiteit Antwerpen publiceerde een uitgebreide blog over de totstandkoming van het evenement, waarin de twee organisatoren Francis Mus en Isa Van Acker aan het woord komen.

Bijwonen?

De avond is gratis bij te wonen voor alle geïnteresseerden, aanmelden is verplicht. De voertalen zijn het Nederlands en het Frans. Voor meer informatie en om je aan te melden klik je hier.

Verschillende werken van Patrick Modiano ongeordend naast en op elkaar op tafel.