Vacature beleidsassistent Nederlands Letterenfonds

27 maart 2019 - Vacatures

Het Nederlands Letterenfonds is per direct op zoek naar een beleidsassistent voor 24 uur per week. Reageren kan tot en met zondag 14 april 2019.

Het Nederlands Letterenfonds is het publieke fonds voor de Nederlands- en Friestalige literatuur. Het fonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers en literaire tijdschriften en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur. Het beheert enkele residenties voor schrijvers en vertalers; en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland. Het fonds werkt aan een zo rijk en divers mogelijk literair klimaat met oog voor literair erfgoed en nieuwe ontwikkelingen in de literatuur en het boekenvak.

Het Nederlands Letterenfonds is voor de afdeling binnenland per direct op zoek naar een beleidsassistent voor 24 uur per week.

Functiebeschrijving

Het verrichten van administratieve en secretariële ondersteuning bij de uitvoering van verschillende subsidieregelingen voor schrijvers, uitgevers en literaire organisaties. De assistent zal betrokken worden bij de regelingen Literaire manifestaties en activiteitenLiteraire meerjarige subsidies en Digitale literatuur. Je zorgt in dat kader onder meer voor gegevensinvoer in Salesforce, toetsing van aanvragen aan de subsidievoorwaarden, het onderhouden van contacten met aanvragers en adviseurs, het samenstellen van dossiers voor adviescommissies, het plannen en notuleren van vergaderingen en het opstellen van brieven.

Kijk voor meer informatie over deze vacature op de website van het Letterenfonds.