Vernieuwde website over Nederlandstalige literatuurgeschiedenis

25 november 2020 - Algemeen

De educatieve website literatuurgeschiedenis.nl is aangepast en in een modern jasje gestoken. Met de vernieuwing van de website hopen de KB en de Taalunie het literatuuronderwijs in Nederland en Vlaanderen te ondersteunen en inspireren. Ook voor vertalers vormt het een rijke bron om de geschiedenis van de Nederlandstalige literatuur te (her)ontdekken.

De website Literatuurgeschiedenis.org biedt kennis, verdieping en inspiratie voor leraren en leerlingen in Nederland en Vlaanderen. De site is specifiek ontwikkeld voor leerlingen in de bovenbouw van het Nederlandse voortgezet onderwijs en de derde graad van het Vlaamse secundair onderwijs en wordt ook gebruikt door (eerstejaars) studenten en andere belangstellenden in het Nederlandse taalgebied.

De vernieuwing is in 2020 uitgevoerd als project van de KB en de Taalunie. De teksten van de oude website literatuurgeschiedenis.nl zijn overgenomen en worden gecontroleerd en aangevuld door inhoudelijk deskundigen, verenigd in contentgroepen. Komende maanden wordt de website aangevuld met meer nieuwe pagina's en verwijzingen.

Via de site kun je je verdiepen in verschillende tijdvakken, teksten, schrijvers, thema's en stromingen. Benieuwd? Klik hier om naar de site te gaan.