ViceVersa-vertaalworkshop Nederlands-Duits-Nederlands

29 april 2019 - Evenementen

Van 9 tot 14 september vindt de tweede ViceVersa-workshop voor vertalers Duits-Nederlands en Nederlands-Duits plaats in het Europäische Übersetzer-Kollegium in het Duitse Straelen, onder leiding van Anne Folkertsma en Gregor Seferens. Vertalers met minimaal één literaire publicatie op hun naam kunnen zich opgeven tot en met 17 juni 2019.

viceversa_niederlandisch_2016

Het doel van de workshop is internationale uitwisseling en expertisebevordering op basis van lopende vertaalprojecten en urgente vertaalproblemen. Deelname-, reis- en verblijfkosten worden vergoed. Er is plek voor tien zowel ervaren als beginnende deelnemers. Alle literaire genres zijn welkom.

Nadere info (in het Duits) is te vinden op de website van het vertalershuis in Straelen. De workshop wordt financieel ondersteund door het Vertalershuis Amsterdam, een zelfstandig onderdeel van het Nederlands Letterenfonds.

‘Een onvergetelijke, inspirerende ervaring’

De eerste ViceVersa-workshop Nederlands werd in 2016 in Straelen georganiseerd. “Het is een soort intervisiegroep, gebaseerd op lopende vertalingen van de deelnemers, waarbij intensief onderzoek van de vertalingen en het ontrafelen van de daarin optredende structurele vertaalproblemen hand in hand gaan. Juist door met een intercultureel gezelschap te werken doe je een schat aan informatie op over de nuances van de taal en literatuur van de ander én die van jezelf”, zo beschreef moderator Anne Folkertsma destijds de workshop in een verslag op onze site. “Voor alle betrokkenen was het een onvergetelijke, inspirerende ervaring.”

logos-viceversa