Vraag uiterlijk 1 maart een ontwikkelingstraject aan

09 februari 2021 - Individuele begeleiding

Ben jij een getalenteerde beginnende vertaler die net de stap nog moet maken naar het verwerven van opdrachten (met een modelcontract)? Dan kom je in aanmerking voor een ontwikkelingstraject. Aanvragen voor de eerstvolgende ronde kunnen worden ingediend tot en met 1 maart 2021.

Decoratieve foto van een vrouw die in een schrift schrijft.

Deze individuele begeleiding is bestemd voor veelbelovende literair vertalers die bij voorkeur een relevante opleiding hebben gevolgd. Ontwikkelingstrajecten bieden talentvolle vertalers, voor wie de stap vanuit de opleiding naar een boekvertaling met modelcontract nog te groot is, de kans om zich onder begeleiding van een ervaren collega verder te ontwikkelen. Hiermee worden hun kansen op toegang tot de uitgeversmarkt vergroot.

Het ELV wil met name vertalers die vertalen in of uit een taal waarin weinig andere (beginnende) vertalers actief zijn en/of waarvoor de nascholingsmogelijkheden beperkt zijn aanmoedigen om een ontwikkelingstraject aan te vragen. Het streven om vertalingen uit zulke vertaalrichtingen een impuls te geven speelt een belangrijke rol in de toekenning van de ontwikkelingstrajecten, naast de andere aspecten van de aanvraag zoals die op de site gespecificeerd zijn.

Alle informatie over het aanvragen van een ontwikkelingstraject vind je hier.