Workshop creatief vertalen van Read My World

18 mei 2021 - Evenementen

Aankomende zomer organiseert literair platform Read My World in samenwerking met het ELV, De Tank en het Vertalershuis Amsterdam een serie workshops waarin het speelveld van literaire vertalingen binnen én buiten het boek onder de loep wordt genomen. De workshopreeks duurt van 28 juni t/m 2 juli. Reageer snel! Aanmelden kan tot 31 mei.

Ieder jaar organiseert het platform Read My World het internationale en interdisciplinaire Read My World Festival. Daaromheen vinden uiteenlopende activiteiten plaats, waaronder verdiepende workshops, spraakmakende programma's en andere literaire producties. Dit jaar is er een workshop creatief vertalen, de Creative Translators Workshop, waarin alle verschijningsvormen van het performatief vertalen zullen worden behandeld.

Het Read My World Festival 2021 vindt plaats op 2, 3 en 4 september. De vertaalworkshop, die bestaat uit vijf sessies van vier uur, gaat vooraf aan het festival en vindt plaats in de week van maandag 28 juni t/m vrijdag 2 juli. Deelnemers krijgen masterclasses creatief vertalen van experts uit het werkveld. Je kunt tot 31 mei reageren op de oproep. Meer informatie vind je op de website van Read My World.

Voor wie is de workshop?

  • Meertalige makers (schrijvers, spoken word artiesten, dichters, redacteuren, digital creatives) die in het dagelijkse leven meertalig actief zijn en die hun expertise willen uitbouwen én inzetten in een festivalsetting.
  • Literaire vertalers (studenten/mensen aan het begin van hun carrière als professioneel vertaler).
  • Ervaren vertalers die hun kennis en ervaring willen uitbouwen met vertalen buiten het boek om.

Bij de selectie wordt de voorkeur gegeven aan mensen die (nog) niet zichtbaar zijn in de mainstream literaire sector, mensen die dagelijks te maken hebben met meertaligheid en mensen uit gemarginaliseerde gemeenschappen met verschillende capaciteiten.

Partners

Read My World werkt voor deze workshop samen met de Tank, het ELV en het Vertalershuis Amsterdam. De workshop wordt ondersteund door de Taalunie.

Illustratie van de 'open call' van Read My World. Weergegeven zijn twee tekstballonnetjes - een blauw, een geel - met daarin links 'Open Call' en rechts 'Creative Translators Workshop'. Daaronder in het klein het logo van Read My World, met de tekst: 'Translating for an International Literary Festival: from the Page to the Stage and Screen'.