The Chronicles 2020 (online)

Datum: 07 november 2020

De Nederlandse auteurs en vertalers van The Chronicles zullen op 7 november online te bewonderen zijn tijdens het Crossing Border Festival. Naast de blogs die zij daar gaan schrijven en vertalen worden zij gezamenlijk bevraagd over hun boeken, debuteren, vertalen, de literaire wereld en meer.

Uiteraard zal er ook gesproken worden over de samenwerkingen, die dit jaar een andere opzet hebben, omdat de andere partij zich in het buitenland bevindt. Hoe verloopt een schrijf- en vertaalproject als je niet bij elkaar kan zijn? We gaan het zien (en horen) tijdens dit bijzondere programma.

Via de website van Crossing Border vind je meer informatie en kun je je registreren voor de livestream.

Over The Chronicles 2020

The Chronicles is het unieke jaarlijks terugkerende residentie-project van Crossing Border voor getalenteerde auteurs én vertalers. Schrijftalenten Anne Moraal, Munir Hachemi, Naoise Dolan, Sebastiaan Chabot en Sholeh Rezazadeh gaan tijdens het festival bloggen over hun bevindingen. Munir en Naoise zullen dat doen vanuit hun eigen woonplaats, omdat zij de borders helaas niet mogen crossen.

Tegelijkertijd gaan de vertalers aan de slag en krijgt het publiek dezelfde dag de vertaling gepresenteerd. De vertalers die meedoen staan aan het begin van hun literaire carrière en laten tijdens het festival zien dat zij snel te werk gaan, maar met behoud van kwaliteit. De vertalers die dit jaar meedoen zijn Fleur Jeras, Francesco Panzeri, Madelon Janse, Olga Niziołek en Sophie Atkins.

Van iedere schrijver lezen we uiteindelijk vijf blogs; één vooruit-blik-blog (half okt.), dan drie festivalblogs (6-7-8 nov.) en een slot-blog een week na het festival. Hoewel niet alle auteurs in Den Haag kunnen zijn zullen de blogs altijd íets met het Crossing Border programma te maken hebben. Vind de eerste blogs in oktober op thechronicles.eu.