Lezing over Moldavië en presentatie 'Hartenvrouw' door Jan Willem Bos en Charlotte van Rooden

25 juni 2020 - ELV Nieuws

Op donderdag 2 juli organiseert Pegasus, in samenwerking met de Carmen Sylva Foundation - Romanian Cultural Centre, een avond rond Moldavische literatuur met Jan Willem Bos en Charlotte van Rooden, die de roman Hartenvrouw vertaalde van Iulian Ciocan. Het evenement vindt plaats in de Dominicuskerk in Amsterdam. Aanmelden is verplicht.

Jan Willem Bos, vertaler Roemeens en zeer bekend met Roemenië en Moldavië, zal in zijn lezing ingaan op de geschiedenis van Moldavië en de huidige stand van zaken in deze regio. Daarnaast zal hij Hartenvrouw plaatsen in historische en hedendaagse context. We vervolgen de avond met een interview van Jan Willem Bos met Charlotte van Rooden, de vertaler van Hartenvrouw.

Hartenvrouw is een verontrustende roman die met de nodige ironie de onderbuik van een corrupt systeem verkent. De schrijver laat het politieke toneel op zijn lelijkst zien en werpt daarbij een kritische blik op het Moldavië van na de val van het communisme. Iulian Ciocan (1968, Chișinău, Moldavië) is romanschrijver, journalist en literair criticus. Ook is hij commentator bij Radio Free Europe. Zijn romans werden al in meerdere talen vertaald.

Na afloop is er nog de mogelijkheid tot napraten onder het genot van een versnapering.

Datum: donderdag 2 juli 2020
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Plaats: Dominicuskerk (Spuistraat 12, Amsterdam)

Geïnteresseerden wordt verzocht zich vooraf aan te melden via pegasus@pegasusboek.nl of telefonisch 020-623 11 38.

Omslag van de roman Hartenvrouw.