Voor vertaaldocenten

Jaarlijks organiseert het Expertisecentrum Literair Vertalen samen met Europese partners de ESLT Summer School voor vertaaldocenten.

Samen met het British Centre for Literary Translation, de San Pellegrino Foundation en het PETRA-E Netwerk organiseert het ELV de ESLT Summer School. Tijdens deze Europese zomercursus staat het (verder) opleiden van de literair vertaler tot vertaaldocent centraal.

De online cursus duurt drie dagen en bestaat uit lezingen, panelgesprekken en workshops over didactiek en actuele ontwikkelingen in het veld. Je leert vertaaldocenten uit heel Europa kennen.

Aanbod 2024

  • Van 11 tot 13 september 2024 organiseren het ELV en verschillende Europese partners weer een online ESLT Summer School voor vertaaldocenten en vertalers die zich willen toeleggen op het onderwijs. Het thema van deze editie luidt: "Training the teacher of Literary Translation: Creativity and the Human Factor". Naast de plenaire bijeenkomsten gaan de deelnemers met elkaar in gesprek en wisselen ze 'best practices' in het vertaalonderwijs uit. De aanmelddeadline is op 30 april. Vertalers in of uit het Nederlands kunnen korting krijgen op het inschrijfgeld. Bekijk de aankondiging voor meer informatie.