Boeken uit het Huis: Irma Joubert over 'Een thuis in Afrika'

09 november 2021 - Evenementen

Op donderdag 25 november om 16:00 uur vindt de volgende editie van 'Boeken uit het Huis' van het Zuid-Afrikahuis Amsterdam en de Taalunie plaats. In deze editie gaat freelance journalist en vertaler Ingrid Glorie in gesprek met schrijver Irma Joubert en haar vaste vertaler Dorien de Vries. De presentatie zal worden gelivestreamd op YouTube.

Dit najaar verschijnt Een thuis in Afrika, het langverwachte derde deel van de ‘Onderweg naar Zuid-Afrika’-trilogie van Irma Joubert. Hierin wordt de zevenjarige Charles in 1940 naar het Schotse platteland gebracht vanwege de bombardementen op Londen. Ondertussen probeert de jonge majoor Oswald von Stein zich aan de andere kant van Europa staande te houden tegen het Duitse leger. Ondanks hun verschillende ervaringen hebben de jongens na de oorlog hetzelfde doel voor ogen: een nieuw bestaan opbouwen in Afrika. Lukt het hun om een thuis te vinden?

Tijdens deze aflevering van ‘Boeken uit het Huis’ gaat Ingrid Glorie, freelance journalist en vertaler, in gesprek met Irma Joubert en met Dorien de Vries, Jouberts vaste vertaler die een belangrijk aandeel heeft in het succes van Jouberts boeken in Nederland. Ook zal de Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod tijdens de bijeenkomst een gesproken column leveren over het belang van kennis van het verleden en de rol die historische fictie hierbij kan spelen.

Over 'Boeken uit het Huis'

Elke laatste donderdag van de maand wordt er een presentatie gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. De live presentaties duren van 16:00 uur tot 17:00 uur en het is mogelijk om vragen te stellen via de chat. De presentaties zijn ook terug te kijken. Meer informatie vind je op Voertaal.nu.

Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen. 'Boeken uit het Huis' is een project van het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam in samenwerking met de Taalunie.

Foto van Irma Joubert met links het logo van 'Boeken uit het Huis' en rechts het omslag van 'Een thuis in Afrika'.