Digitale vervolgcursus succesvol afgerond

07 maart 2017 - ELV Nieuws

De Digitale vervolgcursus voor vertalers uit het Nederlands in het Italiaans is uitstekend verlopen.

dlo

Eind januari hebben de deelnemers van de Digitale vervolgcursus Nederlands-Italiaans het traject succesvol afgerond. Samen met moderator Franco Paris werkten zij gedurende acht weken aan vertalingen van Een woord een woord van Frank Westerman. Deze cursus was een vervolg op de Summer School 2015 en was volledig online ingericht.

In wekelijkse Skype-sessies kwamen de cursisten virtueel samen en bediscussiërden ze hun werk. Naast de vertalingen werkten de cursisten ook individueel aan theoretische opdrachten die betrekking hadden op de brontekst en die vervolgens werden besproken. Verder was ruimte ingericht voor (zelf)reflectie aan de hand van het beoordelingsformulier van de Letterenfondsen en een invulbare Leerlijn Literair Vertalen

Met het online programma faciliteert het ELV samenwerking tussen vertalers uit verschillende landen. Daarnaast zijn er via e-learning meer mogelijkheden voor gedetailleerde en individuele feedback. De cursussen werden mede mogelijk gemaakt door de Taalunie, met steun van het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren.