Vraag voor 1 maart een ontwikkelingstraject aan

01 februari 2023 - Individuele begeleiding

Ben jij een ambitieuze beginnende vertaler in of uit het Nederlands, maar lukt het je nog niet om opdrachten te verwerven? Zou je graag onder begeleiding van een ervaren vertaler willen werken aan een zelfgekozen vertaalproject? Vraag dan voor 1 maart een ontwikkelingstraject aan.

Deadline Aanvraagronde Ontwikkelingstraject 1 Maart

Het ELV biedt samen met het Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen ontwikkelingstrajecten aan. Deze ontwikkelingstrajecten zijn bedoeld voor getalenteerde beginnende vertalers die net de stap nog moeten maken naar het verwerven van opdrachten (met een modelcontract).

Vertalers werken tijdens een ontwikkelingstraject onder begeleiding van een mentor, een ervaren vertaler, aan de vertaling van een zelfgekozen tekst, met als beoogd resultaat een publicatie in een literair tijdschrift of publicatie van het gekozen boek. Het ontwikkelingstraject bestaat uit maximaal 25 uur begeleiding. Het ELV voorziet het honorarium van de begeleider. Aanvragen voor de eerstvolgende ronde kunnen worden ingediend tot en met 1 maart 2023.

Dankzij de hulp van zo’n ervaren mentor die mij zowel persoonlijke als praktische tips gaf, voel ik me nu zelfverzekerder als vertaler

Vertaler Nederlands- Italiaans Cristina Peligra volgde vorig jaar een ontwikkelingstraject. Ze werkte onder begeleiding van Laura Pignatti aan de vertaling van Het tegenovergestelde van een mens van Lieke Marsman. 'Dankzij de hulp van zo’n ervaren mentor die mij zowel persoonlijke als praktische tips gaf, voel ik me nu zelfverzekerder als vertaler en is het voor mij duidelijker hoe ik de eerste stap kan zetten in de wereld van het vertalen,' schrijft ze in haar verslag.

Meer weten? Op deze pagina vind je alle informatie over ontwikkelingstrajecten.