Nieuws | 20 jaar ELV

  • Verslag panelgesprek over zichtbaarheid

    04 november 2021 - 20 jaar ELV

    Op maandag 25 oktober organiseerde het Expertisecentrum Literair Vertalen een online panelgesprek over de zichtbaarheid van vertalers. Panelleden Canan Marasligil, Edgar de Bruin, Nathalie Tabury en Andrea Kluitmann vertelden over hun beroepspraktijk en gingen in op vragen uit het publiek.

  • Roem de vertaler: 10 mooie voorbeelden

    01 november 2021 - 20 jaar ELV

    Tijdens onze jubileumperiode staat de zichtbaarheid van de vertaler centraal. Met de hashtag #RoemDeVertaler roepen we op tot meer waardering voor de vertaler en het vak. De aandacht voor vertalers lijkt steeds meer toe te nemen. Hieronder een greep uit de mooie voorbeelden waarbij de vertaler zeker niet onzichtbaar bleef.

  • Kris Van de Poel luidt het ELV-jubileum in

    30 september 2021 - 20 jaar ELV

    Het Expertisecentrum Literair Vertalen bestaat twintig jaar. Kris Van de Poel, algemeen secretaris van de Taalunie en bestuursvoorzitter van het ELV, luidt het jubileum in.

  • Jubileumperiode van start

    30 september 2021 - 20 jaar ELV

    Het Expertisecentrum Literair Vertalen bestaat 20 jaar. De jubileumperiode gaat vandaag, op de Dag van de Vertaler (Hiëronymusdag), van start. In verschillende activiteiten stellen we de komende tijd de zichtbaarheid van de literair vertaler centraal.

  • Doe mee en roem de vertaler!

    30 september 2021 - 20 jaar ELV

    Het Expertisecentrum Literair Vertalen viert dit jaar zijn twintigjarig bestaan. Vandaag gaat de feestelijke jubileumperiode van start én lanceren we onze online campagne Roem de vertaler. Daarmee willen we de zichtbaarheid van en waardering voor literair vertalers vergroten.

  • Panelgesprek over zichtbaarheid voor literair vertalers

    30 september 2021 - 20 jaar ELV

    Op maandag 25 oktober om 15:00 uur organiseert het Expertisecentrum Literair Vertalen een online panelgesprek over zichtbaarheid voor literair vertalers. Deelnemers zijn Canan Marasligil, Andrea Kluitmann, Edgar de Bruin en Nathalie Tabury. Het evenement maakt deel uit van de jubileumviering van het ELV. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden.

  • ELV-lezing: 'De onverbiddelijke aantrekkingskracht van het vertalen' door Abdelkader Benali

    14 september 2021 - 20 jaar ELV

    Op dinsdag 2 november geeft Abdelkader Benali, bekend schrijver en pleitbezorger van (vertaalde) literatuur, een lezing over de onverbiddelijke aantrekkingskracht van het vertalen. Deze online lezing maakt deel uit van de Online Najaarscursussen, maar kan ook door andere belangstellenden worden gevolgd na registratie.