Online uitreiking Filter Vertaalprijs 2021

19 april 2021 - Prijzen en nominaties

Aanstaande vrijdag 23 april, op UNESCO Wereldboekendag, wordt de Filter Vertaalprijs 2021 uitgereikt. Met de prijs wordt de meest bijzondere vertaling van het voorafgaande kalenderjaar bekroond. De uitreiking is vanaf 20:00 uur online te volgen.

De jury van de vijftiende Filter Vertaalprijs zal om klokslag 20:00 uur haar rapport voorlezen en de winnaar bekendmaken. De uitreiking is live te volgen via Webfilter, YouTube en Facebook. In de aanloop naar 23 april wordt bovendien op Facebook en YouTube aandacht besteed aan de vijf vertalers en hun vertalingen. Genomineerd zijn vertalingen door Bas Belleman, Floor Borsboom, Jan Willem Reitsma, Froukje Slofstra en Michaël Stoker. Lees hier meer over de nominaties.

De jury van de Filter Vertaalprijs 2021 bestaat uit Jacqueline Hulst (voorzitter), Hans Kloos (genomineerde voor de Filter Vertaalprijs 2020), Emilia Menkveld (namens de redactie van Filter), Jaap Scholten (auteur) en Ivo Smits (namens de Stichting Filter). Het prijzengeld wordt ter beschikking gesteld door Atlas Contact, Lebowski, Wereldbibliotheek, AFdH, Koppernik, Meridiaan Uitgevers, Singel Uitgeverijen en Van Oorschot.

De vijf genomineerde vertalingen voor de Filter Vertaalprijs 2021.