Toegekende ontwikkelingstrajecten - september 2022

12 januari 2023 - Individuele begeleiding

In 2014 is het ELV samen met het Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen gestart met het toekennen van ontwikkelingstrajecten. Er zijn twee aanvraagrondes per jaar. In de ronde van september 2022 werden twee aanvragen gehonoreerd. In totaal werden er 9 aanvragen ingediend. Aanvragen voor de volgende ronde kunnen ingediend worden tot 1 maart 2023.

Ontwikkelingstrajecten worden aangeboden aan getalenteerde beginnende vertalers die net de stap nog moeten maken naar het verwerven van opdrachten (met een modelcontract). In het kader van het ontwikkelingstraject werken deze vertalers onder begeleiding van een mentor, een ervaren vertaler, aan de vertaling van een zelfgekozen tekst, met als beoogd resultaat een publicatie in een literair tijdschrift of bij een uitgeverij. Het ontwikkelingstraject is goed voor maximaal 25 uur begeleiding.

Dit najaar zijn de volgende projecten gestart:

  • Aïda Verstraeten werkt onder begeleiding van Lies Lavrijsen aan Winter's Orbit van Everina Maxwell (uit het Engels, in het Nederlands)
  • Axel Fabrizio Zanella werkt onder begeleiding van Laura Pignatti aan Het smartlappenkwartier van Philip Snijder (uit het Nederlands, in het Italiaans)

Aanvragen voor de eerstvolgende ronde kunnen ingediend worden tot 1 maart 2023. Lees hier meer over het aanvragen van een ontwikkelingstraject.