Uitreiking Europese Literatuurprijzen en The Chronicles gaan online door

19 oktober 2020 - Evenementen

De uitreiking van de Europese Literatuurprijzen en het evenement rond The Chronicles gaan op 7 november online door. Het Crossing Border Festival streamt de evenementen live vanuit Theater aan het Spui. Registreren kan via de website van het festival.

Als gevolg van de nieuwe aanscherpingen van de coronamaatregelen kunnen de live festivalavonden van Crossing Border niet meer doorgaan. Het gehele programma gaat online.

Over de Uitreiking Europese Literatuurprijzen

Dit jaar viert de Europese Literatuurprijs haar tiende editie. Om dit jubileum luister bij te zetten worden er dit jaar twee prijzen uitgereikt: naast de reguliere vakjury selecteert een studentenjury een winnende roman. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van € 10.000 voor de schrijver en € 5.000 voor de vertaler. 

Op zaterdagavond 7 november stellen juryvoorzitters Alma Mathijsen en Abdelkader Benali de winnaars voor aan het publiek: David Diop, Ali Smith en hun vertalers Martine Woudt, Karina van Santen en Martine Vosmaer. De buitenlandse gasten zullen via een videoverbinding aanwezig zijn. Verwacht een gesprek over grenzen en migratie, manipulatie en uitsluiting, verbinding en verbeelding, kunst, verhalen en hoop. Meer informatie en registratie: Uitreiking Europese Literatuurprijzen (7 november, 21:15 - 22:30)

Over The Chronicles 2020

De Nederlandse auteurs en vertalers van The Chronicles zullen op 7 november online te bewonderen zijn tijdens het Crossing Border Festival. Naast de blogs die zij daar gaan schrijven en vertalen worden zij gezamenlijk bevraagd over hun boeken, debuteren, vertalen, de literaire wereld en meer. Schrijftalenten Anne Moraal, Munir Hachemi, Naoise Dolan, Sebastiaan Chabot en Sholeh Rezazadeh gaan tijdens het festival bloggen over hun bevindingen. De vertalers die dit jaar meedoen zijn Fleur Jeras, Francesco Panzeri, Madelon Janse, Olga Niziołek en Sophie Atkins.

Uiteraard zal er ook gesproken worden over de samenwerkingen, die dit jaar een andere opzet hebben, omdat de andere partij zich in het buitenland bevindt. Hoe verloopt een schrijf- en vertaalproject als je niet bij elkaar kan zijn? We gaan het zien (en horen) tijdens dit bijzondere programma. Meer informatie en registratie: The Chronicles (7 november, 20:00 - 21:15)