Update werkzaamheden en bereikbaarheid ELV - april 2020

08 april 2020 - ELV Nieuws

Het team van het ELV heeft de afgelopen weken vanuit huis gewerkt, in lijn met het advies van het kabinet om verspreiding van het coronavirus in te dammen, en zal dat voorlopig blijven doen. Onze werkzaamheden, bijvoorbeeld rond ontwikkelingsbeurzen en mentoraten, gaan gewoon door. Wij blijven goed bereikbaar per mail.

Werkzaamheden

Onze werkzaamheden gaan zover mogelijk door. Mentoraten kun je zoals altijd doorlopend aanvragen. Aanvragers van ontwikkelingsbeurzen in de eerste ronde van dit jaar (maart 2020) ontvangen binnenkort bericht over de selectie. We zijn verder druk bezig met het opzetten van online najaarscursussen: voor de cursussen literair vertalen Nederlands-Pools voor beginnend vertalers en literair non-fictievertalen Nederlands-Engels kun je je inmiddels aanmelden. 

Voor de ESLT Summer School in Rome ('Teaching the Teacher of Literary Translation') kunnen vertaaldocenten zich nog aanmelden tot 15 mei. Er zal binnenkort een besluit genomen worden in welke vorm het evenement doorgang zal vinden.

Zoals altijd stellen we daarnaast een schat aan informatie voor zelfstudie en ontwikkeling beschikbaar via onze Kennisbank. In het Vertalersbestand kun je zelf aan de slag met je profiel. En we doen ons best om al het relevante nieuws over verplaatste activiteiten en nieuwe (online) initiatieven te delen via onze communicatiekanalen.

Bereikbaarheid

Het ELV-team werkt vanuit huis en is bereikbaar per mail (literair.vertalen@uu.nl). Indien je niet in de mogelijkheid bent om te mailen, kun je een voicemailbericht inspreken en zullen we contact opnemen. 

We hebben momenteel geen toegang tot ons postvak, dus post kunnen we enkel digitaal ontvangen. Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt.