Vertaalfoto's archief

 • Maart 2023

  Een foto van het Vertalershuis Amsterdam met steigers voor het gebouw en een strakblauwe hemel.

  Op woensdag 21 juni 2023 wordt het Vertalershuis Amsterdam feestelijk heropend. De residentie voor vertalers uit het Nederlands moest in het eerste coronajaar de deuren sluiten en is daarna  ingrijpend gerenoveerd, maar inmiddels is het weer mogelijk een aanvraag in te dienen voor een verblijf in 2023 of 2024. Zie de website van het Vertalershuis voor meer informatie over de renovatie, de heropening en de aanmeldprocedure voor een verblijf.

 • Februari 2023

  Foto met schuine invalshoek van een scherm waarop de Kennisbank van het ELV te zien is.

  Onlangs plaatsten we een video, waarin de Kennisbank van het ELV in twee minuten wordt uitgelegd. Ben je literair vertaler, wil je literair vertaler worden of zoek je informatie over het vertaalvak? Raadpleeg dan eens de Kennisbank. Je bent nu in een paar minuten wegwijs. De video is hier te vinden. 

 • Januari 2023

  Still uit een nieuwe promotievideo van de Kennisbank. Je ziet een tablet met daarop de Kennisbank tegen een vrolijk gekleurde achtergrond.

  Heb je de speciale nieuwsbrief over onze Kennisbank ontvangen? Daarin lichtten we een aantal nieuwe stukken uit over literair vertalen en technologie, zichtbaarheid binnen en buiten het boek en vertaalstrategieën. Ook blikten we terug op enkele veelbezochte pagina's uit de Kennisbank in 2022. Niet ontvangen? Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief om voortaan niks te missen.

 • December 2022

  Screenshot van de slotsessie in Teams.

  Op donderdag 17 november is de online cursus Professionalisering van de beginnend vertaler 2022 afgesloten met presentaties van de elf deelnemers. Zij blikten in bijzijn van medewerkers van het ELV en beoordelaars Michele Hutchison en Manon Smits terug op wat ze de afgelopen negen weken geleerd hebben, van de cursus en van elkaar. Lees het verslag hier.

 • November 2022

  Foto van het panel met Martin de Haan, Joke Daems, Astrid Huisman en Gys-Walt van Egdom.

  Op vrijdag 21 oktober organiseerde het ELV aan de Campus Sint-Jacob van de KU Leuven de studiemiddag 'Literair vertalen en technologie: geen match made in heaven, maar toch een relatie?' Sprekers waren Joke Daems, Christophe Declercq, Gys-Walt van Egdom, Martin de Haan en Astrid Huisman. In de zaal zaten ruim 90 belangstellenden, terwijl ca. 150 mensen uit 15 landen meekeken via de livestream. Meer over dit onderwerp lezen? Bekijk het dossier in de Kennisbank.