Uitgelicht archief

 • Studiemiddag - Kansen voor iedereen? De toegang tot het werkveld voor vertalers

  publiek tijdens studiemiddag 14 november 2023 in Biliotheek Utrecht

  Op woensdag 17 april 2024 organiseert het ELV, in samenwerking met de KU Leuven en de Universiteit Utrecht, een studiemiddag rond de toegankelijkheid van het werkveld. Bezoek dit nieuwsbericht voor praktische informatie en aanmelding.

 • Instagram

  screenshot van instagram feed

  Volg ons op Instagram voor nieuwtjes, oproepen, nieuw verschenen boeken, vertaalfragmenten en vertaaluitdagingen.

 • Docentenhandleiding vanaf nu beschikbaar

  Docentenhandleiding cover

  Ben je docent Nederlands aan een universiteit buiten het Nederlands taalgebied, of ben je docent in een vreemde taal binnen het Nederlands taalgebied, en wil je je studenten kennis laten maken met het vak van de literiar vertaler? Volg dan samen met je studenten de online module: 'Kennismaking met literair vertalen'. In de docentenhandleiding vind je een voorbeeld lesprogramma om samen aan de slag te gaan. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

 • Nieuwsbrief

  icoon van mailbox

  Tweemaandelijks versturen wij een nieuwsbrief met daarin allerlei tips, artikelen, een uitgebreide agenda en updates over het reilen en zeilen binnen het landschap van literair vertalen en het ELV. Wil je 'm ook ontvangen, schrijf je in via de knop.

  Aanmelden nieuwsbrief

 • Online studiemiddag - De vertaler als ambassadeur

  poster voor online studiemiddag

  Op 5 oktober organiseren wij een online studiemiddag voor vertalers uit het Nederlands rondom het thema De vertaler als ambassadeur. Literair vertalers dragen bij aan interculturele overdracht en vertolken daarbij vaak een ambassadeursrol. Hoe dat in zijn werk gaat, en hoe jij als literair vertaler in die rol kunt groeien, dat (en meer) valt te leren tijdens deze studiemiddag. Klik op de link voor het programma en de wijze van aanmelding.

  Meer info